Θέσεις Εργασίας


Τελευταία Νέα, Ανακοινώσεις

14o Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιών-Μαιευτών
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών-ευτών Αθήνας διοργανώνει το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιών-Μαιευτών από 4-7 Οκτωβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα. ... περισσότερα
Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών από το Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων
Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων  (ΣΕΕ) ανακοινώνει ότι από τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2018 θα οργανώσει για τους/τις φίλους/ες του νέα τμήματα δωρεάν εκμάθησης της ρωσικής, της ιταλικής, της γαλλικής, της ... περισσότερα
Εγγραφές νέων αποφοίτων/ανανεώσεις ταυτοτήτων
ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ Για την έκδοση ταυτότητας μέλους σε ισχύ, χρειάζεται να γίνει εξόφληση της ετήσιας συνδρομής που ανέρχεται στα 40 ευρώ/έτος (20 ευρώ για ανέργους ... περισσότερα

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Η είδηση για τη διαπίστωση της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για κάθε νέο ζευγάρι. Η ανάπτυξη του εμβρύου μέσα στη μήτρα, που από ένα γονιμοποιημένο ωάριο μερικών χιλιοστών καταλήγει σε ένα έμβρυο πλήρως σχηματισμένο είναι κάτι μαγικό. Αυτή η μεγάλη χαρά του θαύματος της ζωής, συχνά μετριάζεται από φόβο και άγχος για το άγνωστο του τοκετού, της φροντίδας του νεογέννητου και του μητρικού θηλασμού.

- «Θα καταφέρω να γεννήσω φυσιολογικά;»

- «Θα μπορέσω να θηλάσω;»

- «Το στήθος μου είναι μικρό. Θα έχω αρκετό γάλα;»

Αυτά είναι μερικά από τα πολλά ερωτήματα που απασχολούν τις γυναίκες, ιδιαίτερα εκείνες, που πρόκειται να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί. Έτσι οι περισσότερες ενημερώνονται από βιβλία, από το διαδίκτυο, ή παίρνουν πληροφορίες από συγγενείς και φίλους. Πολλές φορές η λανθασμένη ενημέρωση αυξάνει την αγωνία και δημιουργεί μεγαλύτερους φόβους. Γι’ αυτό στο Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας Αττικής λειτουργούν από το 2007 και συνεχώς βελτιώνονται, ομάδες εγκύων, ενώ από τον Ιούνιο του 2015 λειτουργεί και τμήμα υποστήριξης μητρικού θηλασμού στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΛΚΥΟΝΗ: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού. Η παροχή αυτή είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ.

Με πρωτοβουλία των μαιών και με την υποστήριξη των επιστημονικά υπευθύνων του Κέντρου Υγείας Ν. Ιωνίας Αττικής,  έχει δημιουργηθεί με διάθεση, κόπο χρόνο και αγάπη ένας ιδιαίτερος χώρος, όπου πραγματοποιούνται οι συναντήσεις. Οι υπεύθυνες μαίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες και συνεχώς ενημερώνονται για τα νέα δεδομένα της επιστήμης τους. Οι μέλλουσες μητέρες διδάσκονται όλα όσα είναι απαραίτητα να γνωρίζουν για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη λοχεία και το μητρικό θηλασμό. Οι ομάδες αποτελούνται  συνήθως από πέντε έως επτά εγκύους, ενώ η συμμετοχή των συντρόφων τους είναι επιθυμητή. Οι συναντήσεις  πραγματοποιούνται πρωινές ώρες μετά την 30ή εβδομάδα κύησης, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και οι εργαζόμενες. Καθώς οι έγκυοι,  που σε συνεργασία με τις μαίες σχηματίζουν ομάδα, έχουν την ίδια περίπου ηλικία κύησης δίνεται η δυνατότητα να συζητηθούν θέματα, που τις απασχολούν και να αναπτυχθεί σχέση οικειότητας μεταξύ τους, που μπορεί να τις συντροφεύει αρκετό καιρό μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων. Στις συναντήσεις αναλύονται θέματα σχετικά με την ανατομία και τη  φυσιολογία του γεννητικού συστήματος της γυναίκας και του άνδρα, τη σύλληψη, την ανάπτυξη του εμβρύου, τη συμβουλευτική για τη διατροφή και την υγιεινή της εγκύου, τον υποστηρικτικό ρόλο του πατέρα, την προετοιμασία για τον τοκετό (αναπνοές, χαλάρωση και ασκήσεις yoga), τη λοχεία, το μητρικό θηλασμό, την περιποίηση του νεογέννητου και την αντισύλληψη μετά τον τοκετό.

Οι μέλλουσες μητέρες λοιπόν οδηγούνται στον τοκετό άριστα ενημερωμένες. Η επικοινωνία όμως δεν σταματάει εδώ! Μετά τον τοκετό προτείνεται ή επικοινωνία για τα χαρμόσυνα νέα ενώ παράλληλα δίνονται διευκρινίσεις και υπενθυμίσεις για θέματα λοχείας και μητρικού θηλασμού. Λίγες ημέρες μετά την έξοδο της νέας μητέρας από το μαιευτήριο με το νεογέννητό της δίνεται η δυνατότητα επίσκεψης στο ιατρείο μητρικού θηλασμού. Η μητέρα μαζί με το νεογέννητο μωρό της έρχεται στο ιατρείο για να θηλάσει και να λυθούν πιθανές απορίες. Το ιατρείο στεγάζεται σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο στο Κέντρο Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Το Κέντρο επισκέπτονται υγιή παιδάκια για να εξεταστούν από τον παιδίατρο και να εμβολιαστούν, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης νοσημάτων-λοιμώξεων στο νεογέννητο. Επίσης δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για τη δημιουργία τράπεζας μητρικού γάλακτος για τις μητέρες, που σύντομα θα επιστρέψουν στην εργασία τους ή σε άλλες δραστηριότητες.

Για κάθε πληροφορία και δήλωση συμμετοχής στις συναντήσεις παρακαλώ μπορείτε να επικοινωνείτε με τις μαίες  κ. Σεχίδου Άννα και κ. Νικολοπούλου Βασιλεία.

Τηλέφωνο: 2102775171 (8:00-13:00)

e-mail: maiespedynionias@gmail.com

 

Διεύθυνση Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας: Αλ. Παναγούλη 91 Ν. ΙωνίαΕπισυναπτόμενα Αρχεία: