Θέσεις Εργασίας


Τελευταία Νέα, Ανακοινώσεις

20 Σεπτεμβρίου 2017
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑ 2017-2018
Δείτε στο συνημμένο αρχείο, το πρόγραμμα των Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων της Νεογνολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, που θα πραγματοποιηθούν στο ΜΙΚΡΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ του Αρεταίειου Νοσοκομείου, ... περισσότερα
18 Σεπτεμβρίου 2017
Σχετικά με συνταγογράφηση
Δείτε στο συνημμένο αρχείο ανακοίνωση σχετικά με τη συνταγογράφηση από μαίες του δημοσίου. ... περισσότερα
15 Σεπτεμβρίου 2017
Επανάληψη διαγωνισμού ανάθεσης Συνεδρίου Μαιών 2018
Το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-ευτών Αθήνας αποφασίσε την επανάληψη διενέργειας διαγωνισμού για τη διοργάνωση του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαιών-ευτών Αθήνας & General Meeting of ... περισσότερα

Εκπροσώπηση ΔΣ ΣΕΜΜΑ στη Βουλή

07 Ιουλίου 2017

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το Δ.Σ του ΣΕΜΜ Αθήνας  έλαβε μέρος, εκπροσωπούμενο από τους κ. Βιβιλάκη, κ. Λυκερίδου και τον κ. Λαζόπουλο,  στην Συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης «Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με την Πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου», παρουσία βουλευτών όλων των κομμάτων αλλά και εκπροσώπων από την Πανεπιστημιακή κοινότητα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4/7/2017 και ώρα 12:00 μμ ( Αίθουσα Γερουσίας).

Κατά την τοποθέτησή τους τα μέλη του Δ.Σ αφού επισήμαναν το υψηλό επίπεδο σπουδών Μαιευτικής στην χώρα μας, τόνισαν την ικανότητα των Μαιών/Μαιευτών  μέσα από την τεκμηριωμένη Κλινική Πρακτική (συστηματική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, κατευθυντήριες οδηγίες, πρωτόκολλα δράσης, συνεχιζόμενη εκπαίδευση)  να παρέχουν ολιστική φροντίδα στη γυναίκα και να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο και στην πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου (καρκίνος τραχήλου μήτρας, μαστού, ωοθηκών και ενδομητρίου) μέσα από την υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, παρεμβάσεων αλλά και παροχή υπηρεσιών πρόληψης στον γυναικείο πληθυσμό.

Στο πλαίσιο των βασικών προϋποθέσεων επίτευξης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης του γυναικολογικού καρκίνου, αιτηθήκαμε το σχεδιασμό ενός προγράμματος πρόληψης με κεντρικό πυρήνα τις Μαίες και τους Μαιευτές, διασύνδεση με νοσοκομεία, συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και άλλους φορείς της κοινότητας, καθιέρωση υποχρεωτικού προσυμπτωματικού έλεγχου για καρκίνο σε όλες τις γυναίκες και τέλος  τη δυνατότητα συνταγογράφησης από τις Μαίες, των απαραίτητων εκείνων εξετάσεων για την Πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Συνεδρίαση ακολουθώντας το σύνδεσμο:

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#6999763d-f3a3-44d3-a300-a7a800a3b1a9